Momente de răsfăț pentru ten și păr | Cum ne pregătim pentru vară? – Farmacia Spring

Primăvara, un anotimp atât de frumos în care natura revine la viață, este momentul perfect pentru a ne pregăti pentru vară. Dacă din interior visăm la vacanța mult așteptată pe maulul mării, la munte sau într-un city break departe de casă, atunci ar trebui să luăm măsuri și la exterior. Să ne acordăm mai multă atenție nouă pentru a fi în cea mai bună formă atunci când vara ne va lua prin surprindere cu zilele ei calde.

O să vă prezint pe scurt ce fac eu în această perioadă pentru a-mi ușura ,,munca” pe timpul verii și cum mă ajută produsele de la SpringFarma (dacă-i spring, păi SpringFarma să fie). Între timp, parcă simt briza mării și soarele care îmi mângâie fața, dar asta e cu totul altă poveste. La mine a nins ca în povești de dimineață, chiar dacă suntem în martie. Aștept primăvara în adevăratul sens al cuvântului, dar anul acesta se pare că vine mai greu.

Cum am început să îmi fac o rutină de îngrijire?

Pentru noi, femeile, aspectul exterior este o prioritate, și nu mă refer aici doar la fizic, ci la îngrijire. Atât pielea, cât și părul, au nevoie de o rutina de îngrijire bine pusă la punct alături de produse de calitate destinate problemelor specifice fiecăreia în parte. Firește, și eu am pornit de la un săpun cu care mă spălam pe față și crema mamei. În timp am reușit să îmi construiesc rutina de îngrijire, documentându-mă mereu pentru a fi la curent cu noutățile în materie de beauty. Nu avem nevoie de zeci de produse, putem avea o rutina de bază cu doar câteva produse, dar absolut necesare.

Ca o mică paranteză, nu ar trebui să vă lipsească din rutină un gel de curățare/spumă, cremă hidratantă, protecție solară – spf (cu factor ridicat, mai ales pe timp de vară) și un exfoliant chimic (cum sunt acizii: salicilic, azelaic, glicolic etc.) sau mecanic dacă nu aveți tenul sensibil. Cred că asta e baza, iar în timp mai puteți adăuga. Povestea pe larg ar fi mult prea lungă, dar facem un rezumat.

Înainte de toate, vreau să vă spun că, așa cum se schimbă anotimpurile, se schimbă și nevoile tenului, uneori chiar și ale părului. Vremea rece vine la pachet cu un ten uscat, deshidratat, iar soarele puternic cu arsuri, pete de pigmentare și chiar riduri premature dacă nu folosim spf. Trebuie să ne ascultăm regulat corpul și să îi oferim ce are nevoie.

Pregătirea tenului pentru vară – ce folosesc și ce mai adaug în rutină

După o iarnă lungă care mi-a uscat tenul, am nevoie de și mai multă îngrijire. În general sunt precaută pentru că știu cum reacționează la vânt și frig, așa că am folosit creme și seruri hidratante din abundență. Totuși, nici în timpul primăverii nu o să neglijez rutina de îngrijire a tenului, fiecare anotimp aduce beneficii dar și dezavantaje.

Primăvara optez pentru produse hidratante, dar nu ca cele din timpul iernii. Serurile concentrate și măștile pentru hidratare au fost și vor rămâne preferatele mele, așa că nu le exclud. Să nu uităm nici de sfântul SPF pe care îl folosesc indiferent de anotimp, chiar și dacă stau în casă și intră soarele pe fereastră. Nu a fost dragoste la prima vedere, dar după ce am aflat ce procent mare de riduri cauzează radiațiile solare, nu mă mai despart de el. Nu există vacanță la mare fără 2-3 tuburi cu SPF, nici nu încape în discuție să plec de acasă fară el. Prefer un bronz mai deschis decât arsuri solare sau cine mai știe ce alte probleme.

Am mai folosit și înca folosesc unele seruri comcentrate cu diferite vitamine. Momentam m-am rezumat doar la vitamina C care este un puternic antioxidant și îmi oferă acel glow plin de sănătate. E super ok pentru utilizat în rutina de dimineață, alături de crema cu SPF.

Cred că o să adaug în rutină un gel foarte fain și în același timp lejer, Rilastil Aqua – Intense, pe care l-am folosit și primăvara trecută. Îmi place mult textura lui, dar și cum îmi lasă tenul după utilizare. SpringFarma – farmacie online, oferă o gamă largă de produse de la Rilastil pentru diferite tipuri de ten și necesități la prețuri bune.

Pregătirea părului pentru vară – hidratare și tratamente

Eu, având un păr blond, decolorat și cu tendință de uscare, trebuie să mă pregătesc temeinic pentru sezonul cald. De ce spun asta? Pentru că soarele puternic îmi va usca părul și mai mult, iar apa sărată (v-am zis că deja mă visez la mare, da?) îl va deteriora. Evident, îl voi ajuta cu măști hidratante, uleiuri și îl vor feri de căldura plăcii și a feonului. Dacă de soare nu mă pot feri 100%, măcar de coafat pot. Este important să folosim produse adecvate tipului nostru de păr pentru a avea rezultatele dorite.

Înainte să îmi vopsesc părul, când era total natural, efectiv mi se decolora putin la soare și rămânea foarte uscat. Vorbesc despre mare din nou și despre apa sărată care nu îmi face bine. La momentul respectiv habar nu aveam că pot ameliora situația dacă am mai multă grijă de el. Apropo, știați că există SPF și pentru păr? Haha, v-am înnebunit cu asta.

Tratamente pentru păr – intern și extern

Am povestit despre cum îl ajut extern, dar despre intern nu am zis nimic. Ei bine, primăvara asta reiau cura de suplimente pentru păr și unghii. Îmi place mult cum arată părul meu după 3 luni în care am luat suplimente, e mult mai strălucitor, mai rezistent și chiar mai lung. Le găsiți în orice farmacie online, dar și fizică.

Mai am ceva pe wishlist de farmacia Spring , respectiv La Cabine – Flash Hair, un tratament pentru păr care oferă 11 beneficii. Acest tratament hidratează, hrănește în profunzime, oferă volum și strălucire. E perfect pentru perioada primăverii, mai ales după o iarnă rece care a afectat firul de păr.

Cam asta am avut de spus despre pregătirea tenului și a părului pentru mult așteptata vară. Iar vara o să mă înarmez cu toate produsele de hidratare și protecție posibile și imposibile, să fiu sigură că nu mă afectează nimic! O să revin cu poze din vacanță, cu tenul sănătos și curat și cu un păr lung și strălucitor. Și țineți minte, este mai bine să preveniți decât să tratați.

Acest articol a fost scris în cadrul concursului Spring Super Blog 2022.

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s