Amenajarea balconului/terasei | Idei și inspirație pentru un spațiu cozy – Biano

Sunt convinsă că fiecare dintre noi își dorește un loc cozy, prietenos și liniștitor, un colț de natură adus aproape de casă. Cel mai simplu mod pentru a-ți îndeplini acest vis este amenajarea balconului sau a terasei. Pentru că și eu îmi doresc să amenajez balconul, vin în ajutorul vostru cu idei inspirate și utile, dar și cu recomandări de pe Biano, un motor de căutare care vă poate fi de folos.

Pimăvara e momentul ideal pentru a amenaja un colțișor de rai la tine acasă, oadată cu trezirea naturii la viață. De ce spun asta? Pentru că putem alege plantele verzi care vor decora balconul sau terasa, iar această perioadă se suprapune cu curățenia de primăvară (win-win aș putea spune).

Chiar dacă nu dispuneți de un spațiu mare, cu ajutorul unui mobilier potrivit, câteva decorațiuni și o pată de culoare verde, veți avea o oază de liniște și relaxare. Acum haideți să vă prezint ideile mele și câteva sfaturi, alături de inspirație și produse de pe Biano.

Pentru un loc cozy, alege mobilierul potrivit

Știți pozele acelea de pe paginile de decor sau pinterest care te duc cu gândul la un ceai sau o cafea într-un loc atât de primitor? Pentru a crea atmosfera aceasta, aveți nevoie de mobilier pentru balcon potrivit, dar în același timp calitativ (în cazul în care terasa/balconul este în aer liber, un mobilier care nu este calitativ se va deteriora rapid, iar noi nu ne dorim să reamenajăm în fiecare primăvară).

Alegerea mobilierului se face în funcție de preferințele personale, dar și de rezultatul pe care doriți. Ideal ar fi să vă gândiți la o paletă de culori care să se potrivească (sunt diferite site-uri care vă pot ajuta în privința asta) și să alegeți atât piesele de mobilier cât și decorațiunile după acest criteriu. Astfel, imaginea per ansamblu va fi mult mai plăcută cromatic și vizual.

Idee decor balcon – Biano

Decorațiunile și rolul lor

Uneori omitem decorațiunile din teama de a nu încărca prea mult spațiul. Dar, după cum spuneam mai sus, dacă avem o paletă de culori stabilită, ne putem orienta spre decorațiuni care să vină în completarea mobilierului. De exemplu, dacă am ales o canapea mică sau un balansoar, putem decora cu perne sau pături. Inevitabil, locul devine perfect pentru cafeaua din diminețile răcoroase sau pentru serile în care vrei să te bucuri de liniște afară. Genul acesta de decorațiuni merg foarte bine și pentru scaunele mai mari, sau, de ce nu, acolo unde simțiți voi că se potrivesc.

Decorațiunile solare de pe Biano își pot găsi cu ușurință un loc, mai ales dacă optați pentru niște lămpi tip felinar sau pentru acele ghirlande de becuri care sunt din ce în ce mai populare.

Tot la capitolul decorațiuni intră și lumânările sau diferite obiecte mici care atrag atenția pe detalii. Acestea crează o atmosferă romantică, ajutându-te să te deconectezi de la stresul din timpul zilei.

Idee de terasa cozy – Biano

Florile și plantele verzi

Natura e bucurie, dar ce facem când nu suntem pe o pajiște verde? Simplu, aducem un colț de natură pe balcon sau terasă. Varietatea de flori de ghiveci și de plante verzi ne va aduce un zambet pe buze de fiecare dată când le vom privi. Plantele nu trebuie alese doar după preferințele personale, ci și după lumina de care dispune locul în care urmează să le amplasați. Sunt plante care preferă soare abundent, altele umbră și așa mai departe.

Dacă vreți să păstrați în continuare paleta de culori folosită la decorațiuni și mobilier, puteți opta pentru niște ghivece în aceleași tonuri sau pentru suporturi pentru plante. Echilibrul cromatic va face totul să pară mai primitor, așa că merită luat în calcul.

Suport ghiceve Biano

Eu, personal, visez la un balcon în tonuri de alb, crem, eventual lemn natur și cu multe plante. Poate chiar și un leagăn unde să pot citi și bea cafeaua, dar rămâne de văzut.

Sper să vă inspire și să vă fie de folos recomandările mele de pe Biano.

Acest articol a fost scris în cadrul concursului Sprin Super Blog 2022.

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s