Mandelibright Serum – Facetheory | Review

Pentru mine, îngrijirea corectă a tenului a început ceva mai târziu și am fost într-o continuă evoluție. Tenul trebuie înteles, iar după ce facem asta, trebuie să căutăm produsele care ni se potrivesc și care ne fac bine. Nu e nevoie de zeci de produse într-u rutină de îngrijire, iar după cum spun foarte mulți dermatologi, less is more. Cu cât înțelegem mai bine tenul și nevoile sale, cu atât va fi mai ușor de îngrijit. Astăzi o să vă vorbesc despre un produs nou pentru mine, Mandelibright Serum de la Facetheory și despre beneficiile lui, dar și ale ingredientelor în parte.

Cu toate că sunt o iubitoare de seruri, acesta este primul ser cu ingrediente active și acid pe care îl folosesc. Am mai avut în trecut un toner cu acid salicilic, dar parcă îmi doream ceva mai mult. Mandelibright Serum este un serum care exfoliază blând tenul, leav-on, și care ajută la uniformizarea texturii și nuanței tenului.

Mandelibright Serum

Ingrediente Mandelibright Serum

Acest serum este formulat cu 10% acid mandelic (acid din categoria AHA). În comparație cu alți aici (spre exemplu cel glicolic), acidul mandelic este ceva mai blând datorită faptului că intră mai greu în piele, oferind o exfoliere mai lentă, fiind astfel potrivit și pentru un ten sensibil. Acidul mandelic este utilizat pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe ten, pentru stimularea regenerării celulare, pentru estomparea petelor de pigmentare sau postacneice, dar și în tratarea acneei. Dacă aveți un ten problematic, este indicat să consultați părerea unui medic dermatolog înainte de a introduce un astfel de produs în rutină.

Formulat cu 2% niacinamide, Mandelibright Serum aduce multe alte beneficii tenului. Niacinamida este o formă a vitaminei B3 și ajută la combaterea acneei, a rozaceei, a problemelor de pigmentare, dar și a ridurilor. Niacinamidele previn deshidratarea pielii și stimulează producția naturală de ceramide. Studiile arată că niacinamidele ajută și la tratarea semnelor postacneice.

Mandelibright Serum

Pe lângă ingrediengele active, serumul nu conține parabeni, siliconi sau uleiuri minerale, fiind în același timp vegan și cruelty-free.

Cum îl folosesc și cum se comportă cu tenul meu?

Am început să folosesc Mandelibright Serum în urmă cu două săptămâni și rezultatele s-au văzut după primele htilizări. Pe lângă un glow de vis, mă bucur de un ten mai catifelat și mai puțin texturat. A adus beneficii și asupra porilor, aceștia fiind vizibil mai curați, și drept urmare, mai mici.

Îl folosesc seara, pe tenul curățat anterior, după toner. Pentru o mai bună absorbție, vin în ajutor cu puțină apă termală și îl aplic pe tenul umed. Ca ultim pas, vin peste cu o cremă hidratantă și regenerantă.

Mandelibright Serum

Pe timpul zilei nu uit să folosesc SPF 50. Este foarte important ca atunci când folosim exfolianți să ne protejăm tenul de razele solare. Nu folosesc acest serum în paralel cu alte ingrediente active concentrate, less is more.

La prima utilizare l-am testat pe zone mici ale pielii, iar pentru că totul a fost ok, acum îl aplic pe tot tenul, evitând zona ochilor. Tenul meu este normal, ușor sensibil și mă înțeleg foarte bine cu acest ser.

Produsul îl găsiți aici.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s