Trucuri pentru curățenia generală| Curățenia de primăvară

În orice casă, înainte de sărbători sau în anumite perioade ale anului se face curăție generală. Știți voi, curățenia aceea dumnezeiască și care durează zile întregi, când iei fiecare colțișor al casei la curățat și lustruit. Unii în spun curățenia de Paște, alții curățenia de primăvară, dar mie îmi place să o numesc curățenia care contează.

Pentru că, de cele mai multe ori, curățenia asta durează chiar și câteva zile și este extrem de costisitoare, vin în ajutorul vostru cu mai multe trucuri pentru a economisi timp și energie. Totul este despre organizare, produse de calitate și aparate care să ne ajute, nici pe departe să ne îngreuneze munca care și așa este dificilă.

Începe cu ,,marea reorganizare”

Dacă vei organiza mare parte din lucruri, curățenia va fi mai simplă de făcut. Îți recomand să începi cu dulapurile și sertarele, să organizezi totul în așa fel încât să ocupe mai puțin spațiu, să fie toate la locul lor și să îți fie ușor să le găsești. Aruncă ce nu folosești, verifică produsele pentru a nu le păstra pe cele care au ieșit din termenul de garanție. Mulți dintre noi păstrăm o mulțime de lucruri inutile doar pentru că nu vrem să le aruncăm (vorba românului: cine știe când o să am nevoie?).

Caută în magazine organizatoare care îți vor fi de folos. Spre exemplu un organizator pentru condimente, unul pentru tacâmuri și așa mai departe. Vei economisi ceva spațiu și le vei avea pe toate la un loc, lucru care îți va salva și din timp: nu va trebui să le cauți cu disperare în sertarele pline cu de toate.

Curăță covoarele, canapelele, scaunele și alte tapițerii

Nu o să îți vină să crezi, dar multă mizerie se ascunde bine și în textile. Toată lumea curăță covorul, dar canapeaua și scaunele sunt și ele murdare. Pentru a fi mai ușor, poți folosi un aspirator cu injecție-extracție. Genul acesta de aparat te scapă de orele întregi de frecat cu peria și face o treabă mult mai bună. Curăță în profunzime fibrele textile și aspiră apa murdară, practic le face pe toate! Nu cred că există o variantă mai ușoară, mai ales pentru că reduce la jumătate și timpul de uscare. În plus, veți face o curățenie igienică pentru că impuritățile vor fi aspirate și nu vor rămâne infiltrate în țesături.

Geamurile și balconul

Cred că partea asta nu o adoră nimeni, mai ales dacă aveți mult gemuri în casă. Eu am geamuri mari la toate camerele, la dormitor chiar un perete întreg. Nu mai zic de balconul care are 6 geamuri! Pentru mine e obositor, mai ales că trebuie frecate, curățare și lustruite. Și pentru asta am un truc foarte folositor, mai exact un aparat de curățat geamuri și alte suprafețe netede cum ar fi faianța. E ușor de folosit și pe oglinzi sau uși pentru că aspiră rapid murdăria și nu rămân urme sau pete, detalii care sunt copleșitoare atunci când cureți genul acesta de suprafețe manual. Cei care au copii știu bine că urmele de mânuțe mici nu se duc cât ai clipi.

Locuri greu de curățat

Dacă toate cele de mai sus au părut o joacă de copii, ce facem când trebuie să curățăm hota, aragazul sau rosturile dintre plăcile de faianță sau gresie? Clar, produsele de curățenie calitative sau profesionale ne vor ajuta enorm. Partea mai grea e cu locurile greu accesibile sau cu zonele unde murdăria s-a uscat și trebuie să freci până te ustură degetele la propriu. Eu folosesc mănuși, degresanți puternici și parcă tot mă apucă groaza când știu câte mai am de făcut.

Și problema aceasta poate fi rezolvată mai ușor cu ajutorul unui produs de la Kärcher: un aparat de curățat cu aburi va face diferența.

Detaliile tehnice sunt de prisos, fie că alegi aparate de curățenie inovatoare sau vei opta pentru modalitățile clasice. După cum știți, o casă curată inspiră bunăstare și locuitori ordonați. Mereu mi-au plăcut locuințele în care curățenia WOW este pe primul loc, așa că țin cont de acest aspect și când vine vorba de casa mea.

Spor la curățenia de primăvară, ne auzim curând!

Acest articol a fost scris în cadrul concursului Spring SuperBlog 2021.

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s