Vacanță în siguranță: când și unde? | Litoralulromanesc.ro

Trăim niște vremuri de necrezut, dar care sunt realitate. Încă nu îmi vine să cred cât de repede a trecut anul 2020, chiar dacă, pe toată perioada lui, zilele îmi păreau săptămâni, iar săptămânile luni. Cu bune și cu rele, a fost un an din care am învățat mult și a avut și bucuriile lui. Contextul pandemic nu ne-a oprit să mergem în vacanță și vara trecută, așa că am petrecut câteva zile pe malul Mării Negre pentru că noi iubim litoralul românesc.

Unde mergem vara asta?

Avem în plan și pentru anul acesta o scurtă vacanță pe litoralul romanesc pentru că noi credem că vara fără mare e ca mâncarea fără sare (2 în 1, vacanță și sarea din bucate). Cu siguranță vor fi și anul acesta restricții, masca cel mai probabil va rămâne obligatorie, dar nimic nu ne oprește să mai vedem odată bucuria bebelușei noastre când se întâlnește cu marea (să nu uităm de mami, ca oricare altă femeie, aș petrece zile întregi pe plajă).

Literal românesc – vacanță 2020

Anul acesta aș încerca o abordare mai diferită, mai exact rezervarea prin agenție de turism. Cred că voi apela la o agenție serioasă care este de mult timp pe piață și care s-a ocupat cu brio de multe vacanțe ale românilor. Litoralulromanesc.ro îmi face cu ochiul de ceva timp, mai ales pentru că sunt de 15 ani impresarii Mării Negre și sunt dispuși să ne aloce și anul acesta câteva întâlniri face to face cu ea. Să nu uităm că e o super vedetă internațională și că se remarcă prin frumusețe, dar nu numai!

Vacanță în contextul actual

Într-adevăr, pandemia ne-a afectat oarecum planurile și modul în care priveam săptămâna de concediu în urmă cu ceva timp. Pe lână bugetul mai mic, se adună și restricțiile care trebuie respectate, căutarea unui hotel care să se ridice la nivelul așteptărilor, condiții ok pentru bebe și lista poate continua. Într-un fel sau altul, cred că acest context pandemic a mai ridicat puțin standardele de curățenie și igienă, lucru care nu poate decât să mă încânte.

Tot legat de concediul la malul Mării Negre, așteptarea e un chin pentru iubitorii locului. Mă pregătesc în fiecare an cu multe emoții pentru revederea cu marea pentru că este oaza mea de liniște. Abia aștept să văd din nou răsăritul, să ascult sunetul valurilor și să mă bucur de fiecare rază de soare. Să nu uităm și de clasicul ,,frige, frige, frige tare, porumbelul de la mare” sau de ,,gogoși prooooaspete avem”. Eu mă amuz copios de fiecare dată.

Rezervare- cerințe și așteptări

La capitolul rezervare mai am de lucrat, până acum am ales să mergem la ghici sau last-minute, dar de când suntem trei nu se mai pune problema așa. Vreau să caut un hotel sau o pensiune drăguță cu camere luminoase și primitoare, dar și foarte, dar FOARTE curate. Urăsc locurile mai puțin primitoare sau hotelurile care au primit multe steluțe, dar a bătut vântul atât de tare încât au rămas stelele doar pe cer și la intrarea în hotel. Sper că voi găsi ce îmi doresc prin intermediul agenției. Să nu credeți că o să mă arunc la un hotel de lux, ci la unul cu prețuri pământești care să îmi acopere toate cerințele enunțate mai sus. Mă gândesc la ceva de câteva stele, eventual cu mic dejun inclus ca să scap de grija asta. Bebelina mea nu sare niciodată peste micul dejun, dar mereu vrea ceva nou, cât mai diversificat.

Ne-am propus să vizităm cât mai mult țara noastră dragă și să profităm la maxim de fiecare oportunitate. Aș vrea ca în concediul de anul acesta să vizităm cât mai multe locuri noi, poate chiar să o ducem pe fetiță și la delfinariu. Înainte de a fi mămică, leneveam toată ziua pe șezlong, dar acum aș vrea să fiu ceva mai activă și să îi ofer micuței experiențe de neuitat. O să ne distrăm cu siguranță culegând scoici de pe malul mării (asta făceam și în anii trecuți, era distractiv).

Vacanță la Marea Neagră

Vacanta in siguranta e posibilă, mai ales dacă vă documentați bine înainte și pregătiți totul din timp. De curând am aflat că există și o asigurare storno, aceasta acoperind și situațiile neprevăzute generate de virusul actual. Încă nu știu dacă voi opta pentru ea, dar sunt sigură că e folositoare, mai ales când alocați bugete generoase pentru vacanță.

Urați-mi succes pentru aventura litoral 2021! Sper să fie o vacanță frumoasă și liniștită și fără situații neplăcute. Marea Neagră ne așteaptă pe toți în vizită, eu aș merge lunar dacă aș putea. Voi reveni și cu un articol după ce voi veni din această vacanță.

Kisses!

Acest articol a fost scris în cadrul concursului Spring Super Blog 2021.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s