Locuința visurilor mele|Ce fel de parchet aș alege și de ce?

Mulți ani am visat la o locuință fix pe gustul meu, cu design modern și lucruri de calitate superioară, cu un colț de liniște doar pentru mine și, cel mai important, cu un aspect primitor. Ador locuințele care te fac să spui din start că acolo te simți acasă și care îți oferă acel sentiment de împlinire.

În viitorul apropiat avem în plan să ne cumpărăm o locuință doar a noastră pe care să o amenajăm după bunul plac, dar până atunci doar ne facem planurile. Încă nu am decis dacă vom opta pentru o casă sau pentru un apartament, dar suntem convinși că ne dorim ceva spațios, nici prea mare, nici prea mic, cât mai aproape de oraș și efectiv fără nimic făcut/mobilat pentru a putea realiza locuința visurilor noastre.

Înainte de a ne muta în cea de-a doua chirie, am locuit într-un apartament la parterul blocului. Imediat veți putea înțelege ce legătură are asta cu subiectul. Ideea este că, pardoseala era destul de rece, mai ales toamna și iarna, lucrul acesta fiind un dezavantaj care ne-a pus pe gânduri. Este destul de neplăcut să pășești dimineața pe un parchet rece, efectiv te face să vrei să mergi înapoi în pat, la căldură.

Pentru locuința noastră îmi doresc neapărat un parchet cu încălzire în pardoseală și nici nu mă gândesc să optez pentru altceva. Îmi doresc în primul rând confort termic pentru că sunt genul acela de persoană friguroasă, iar dacă m-a luat frigul de la picioare, ziua mea e compromisă. În al doilea rând aș vrea ceva luminos, elegant și rezistent. Evident că am făcut și puțină muncă de cercetare și am aflat că sistemele de încălzire în pardoseală vin și cu economii pe termen lung în ceea ce privește facturile la gaz, iar asta a fost pentru mine o super veste. Pentru acest tip de pardoseală este recomandat parchetul dublu sau triplu stratificat, care arată și foarte bine pe lângă restul avantajelor pe care le are.

Odată ce mi-am făcut câteva planuri, am început să caut online fel și fel de tipuri de parchet pentru ceea ce îmi doresc și nu mare mi-a fost surpriza când am dat peste o mulțime de informații și categorii. Până la urmă am găsit un site unde mi-am putut răspunde la toate întrebările. Am pornit de la ideea că îmi doresc ceva de calitate, cu aspect elegant și care să reziste foarte bine în timp pentru că nu vreau să schimb parchetul după doar câțiva ani. Cu siguranță prefer să investesc o sumă mai mare pentru a beneficia de acel lucru decât să aleg ceva mai ieftin și mai costisitor. Pe Alma Parchet am găsit și articole despre avantaje și dezavantaje, multe informații despre fiecare tip de parchet și o varietate de modele.

Bun, și cum noi avem o mulțime de treabă, plus un copilaș mic (cine știe, poate chiar doi până atunci), ce facem cu montarea parchetului? Plus că nu vrem doar parchet, ci și încălzire în pardoseală, deci mai multe bătăi de cap. Poate mulți dintre voi știți pe cineva bun la toate, care va ști cu siguranță cum se face toată treabă și ieșiți și mai ieftin. Refuz să iau în considerare această variantă și o să vă spun și de ce. Acum doi ani, niște cunoștințe și-au renovat casa și au ales genul acela de meseriași buni la toate. Ok, și ce-i rău în asta? Păi au montat parchetul destul de aiurea, plus că proprietarii i-au pus să o ia de la capăt când au ajuns pe la jumătatea unei camere pentru că nici măcar nu s-au deranjat să pună parchetul după fibra lemnului încât să arate frumos.

Cel mai probabil voi alege să îmi monteze parchetul cu încălzire în pardoseală un specialist care știe ce face și care mă va ține departe de neplăceri. Cei de la Alma Parchet au și această opțiune pe site, o mare bucurie pentru oamenii ocupați și care își doresc o lucrare de calitate.

Abia aștept să îmi văd visele cum se transformă în realitate și să povestesc experiențele mele. Deja îmi imaginez cum voi privi cu drag la tot ceea ce am reușit în timp ce voi nota în mintea mea noi planuri.

Dacă ai de gând să faci o schimbare în casa ta, un fel de curățenie de primăvară la un alt nivel, sper că acest articol îți va fi de folos!

Acest articol l-am scris pentru prima mea probă din cadrul concursului Spring SuperBlog 2021, iar proba mi s-a potrivit de minune.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s