De ce aș alege o mașină electrică?

Dragii mei, în secolul XXI, când tehnologia este la cu totul alt nivel față de acum câțiva ani și totul evoluează foarte repede, fiecare dintre noi ar trebui să facă alegeri cât mai prietenoase cu natura. Fie că alegem să înlocuim sacoșa de plastic de unică folosință cu una din material biodegradabil pe care o avem mereu la noi, fie că reciclăm sau fie că alegem să înlocuim mijloacele de transport personale cu unele electrice, toate aceste fapte sunt un plus pentru bugetul nostru și pentru mediul înconjurator.

Mașini electrice Evolio

Dacă voi reuși să îmi achiziționez o mașină electrică în viitorul apropiat o voi face din numeroase motive, dar și datorită faptului că mașinile electrice au început să câștige teren și în România. Unul dintre motivele principale ar fi economisirea banilor pe termen lung pentru că prețul carburanților este mult mai mare decât cel al încercărilor electrice, și încă este în creștere. În zilele noastre consumul de carburanți a crescut enorm și resursele scad, așadar am fi de folos și Planetei dacă am alege o mașină electrică.

Chiar zilele trecute mă plimbam pe jos prin oraș și am observat că în orașul meu sunt o mulțime de mașini. Numărul mare al mașinilor este direct proporțional cu cantitatea mare de gaze emanate în aer, așadar fiecare mașină contribuie mai mult sau mai puțin la poluarea aerului. Știu că unele nu degajează cantități foare mari, dar dacă ar fi să înmulțim acea cantitate cu numărul de mașini, sigur nu am fi prea multumiți. Totuși, dacă am alege o mașină electrică, am contribui la schimbarea în bine. Poate că trebuie să stai chiar și 8 ore cu ea la încărcat, dar dacă te mulțumește din toate punctele de vedere, acesta rămâne doar un mic detaliu.

Mie chiar mi-ar plăcea să conduc o mașină mică, silențioasă și care să nu polueze. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, și mai mici, și mai mari. Unii ar spune că sunt prea scumpe pentru că nu prea se găsesc la mâna a doua și nu compară prețul cu cel al unei mașini noi. Luând în calcul toate avantajele pe care le aduce o mașină electrică, aș opta pentru ea. Am găsit un site unde puteți vedea mai multe modele de mașini electrice ieftine.

Sunt curioasă dacă și voi ați face la fel, iar dacă răspunsul este nu, mi-ar plăcea să îmi spuneți și de ce. Știți voi, informația conturează.

Ne auzim curând!

Adelina

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s