Pentru femeia din tine: ești frumoasă!

Sună a clișeu, dar perfecțiunea nu există. Nimeni nu e perfect, la fel cum nu există două boabe de fasole identice și nici două zile la fel una cu cealaltă. Suntem cu toții diferiți, avem calități, avem părți mai bune și părți mai rele, avem lucruri care ne plac la noi sau care ne deranjează. Tu, femeie, ar trebui să știi mai bine decât oricine că ești cea mai frumoasă!

Ești frumoasă dimineața când te trezești cu părul ciufulit, nemachiată și într-un tricou larg sau în cele mai comode pijamale. Când soarele își trimite razele peste tine și te fac să te întinzi în așternuturile noi, zâmbind că te-ai trezit sănătoasă și astăzi și că ai șansa de a trăi o nouă zi. Naturalețea pe care o vezi în oglindă atunci te definește și te face să fii ceea ce ești, un suflet bun și frumos. Părul poate fi așezat rapid, un machiaj drăguț durează 10-15 minute și pijamaua poți să o schimbi repede, dar sufletul rămâne același.

Ești perfectă cu toate acele kilograme în plus sau în minus. Am observat că pe reviste și în social media vedem doar femei trase prin inel, femei care inspiră frumusețe, pe care le admir cu drag, dar care ne îngreunează sufletul pentru că multe dintre noi nu suntem așa. Ele sunt puține, noi suntem multe! Dacă nu ești 90-60-90, ești și mai frumoasă. Corpul tău poartă o poveste cu el, una despre mâncărurile preferate, despre dulciurile la care nu poți să renunți, despre stres, despre lipsa timpului pentru sport sau chiar despre o afecțiune medicală. Dar cine știe ce poveste porți tu pe umeri când e atât de ușor să judeci fără să știi nimic?

Chiar și celulita și vergeturile te fac specială și frumaosă. Nu știu când a devenit la modă perfecțiunea care se promovează peste tot, căci dacă ar vedea bunica toate astea, ar spune că fetele alea sunt bolnave. Celulită? Ei, și ce dacă? Sunt atât de multe persoane care au, indiferent de toate procedurile estetice pe care le fac. Până la urmă cu ce te deranjează? E un detaliu minor care te completează și care ni îți face nimic. Poți să porți liniștită pantaloni scurți și fuste pentru că nu arăți nimic din ce alții nu au mai văzut. Și despre vergeturi, la fel! Fie că sunt albe, roșii, pe abdomen, pe coapse sau pe șolduri, fac parte din tine și nu ar trebui să îți fie rușine cu asta. Ești frumoasă!

E atât de important să te iubești pe tine însuți și as vrea să te fac sa înțelegi asta. Femeie, cu tine și prin tine s-a făcut lumea, tu ești și dai viață. Fără tine, nimic nu ar mai fi la fel. Tu meriți ce e mai bun și ce e mai frumos, meriți mângâieri și vorbe dulci, meriți zâmbete aruncate pe furiș, meriți mai mult decât îți dorești. Știi de ce? Pentru că tu contezi, tu ești specială, tu ești frumoasă!

Lasă defectele deoparte și uită “ar trebui sa fiu….”. Fii ceea ce ești! Simte, trăiește și iubește, dar iubește-te mai întâi pe tine!

Un comentariu

  1. oanaroman91 spune:

    Mi-a placut super mult articolul acesta. Felicitari! Mi-a pus un zambet pe buze azi si m-a ajutat sa imi amintesc ca sunt frumoasa asa cum sunt si ma iubesc pentru cea care am devenit. Multumesc! ❤

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s